Zinkfri fravænning

Brugen af medicinsk zink i foder til fravænnede grise udfases i slutningen af juni. Derfor har fodersortimentet fra Cargill været gennem en opdatering der skal imødekomme de udfordringer udfasningen giver.

Proviox gris

Der er i blandingerne tilsat mere syrer for at hjælpe grisen med at optimerer fordøjelse og holde de skadelige bakterier i skak. Der er tilsætningsstoffer, der hjælper grisen til bedre at fordøje proteinet. Der er tilsat gær, gær øger foderoptaget samtidig med at den stimulerer vækst af mælkesyrebakterier. Fodret indeholder nu også cikoriekvas, det tilfører vigtige opløselige fibre der stimulerer mikrofloraen i de bagerste dele af tarmen. Mikrofloaren den bagerster del af tarmen er vigtig, hvis vi har den rigtig bakterie sammensætning her giver det produktion af fedtsyrer der er tilgavn for grisen og til skade for patogene bakterier. Indholdet af ProviOx er også hævet, ProviOx er en antioxidant der effektivt beskytter vitaminer i fodret og samtidigt er til gavn for grisen så vi undgår oxidativ stress.

Der er grundlæggende 2 konceptlinjer. Den ene linje bygger på en optimering af de blandinger Provimi tilbyder i dag. Altså Neopigg Max som færdigfoder og Neopigg Core til hjemmeblandere. Der er optimeret i forhold til ovenstående principper og det giver mere sikkerhed end de nyværende optimeringer når zink udfases, uden dog at indeholde alle elementer der er inkluderet i Neopigg Shield.

Neopigg Shield er Provimis topprogram inden for smågrisefodring, det indeholder en lang række højt forædlede råvarer og tilsætningsstoffer. Det er et grundigt afprøvet koncept der kan anvendes op til 30 kg. Læs mere om Neopigg Shield her